O nama

Maleza je osnovana 2020. godine. neposredno prije početka pandemije Covida 19. Vlasnicu i dizajnericu modne kuće, Danijelu Malezu Jovanovski, nije uznemirila globalna situacija koja je mogla napraviti prekid u ostvarenju sna. Umjesto da odustane, odlučila je maksimalno iskoristiti svoje dodatno raspoloživo vrijeme kako bi pustila svoj kreativni proces i prihvatila izazove dizajna i izrade niza vrhunske ručno rađene, elegantne odjeće, ograničenog izdanja od prve skice do završnog šava. Njezina strast prema modi dovodi do toga da slijedi svoju intuiciju u kreiranju dizajna s krajnjim ciljem proizvodnje odjevnih predmeta, u kojima se žene osjećaju lijepo i ženstveno. Vjeruje da bi svaka žena uvijek trebala imati priliku odvažiti se biti drugačija u svojim modnim odabirima, a pritom izgledati najbolje bez obzira na dob, oblik ili veličinu.
Tvrtka pridaje veliku važnost izboru tkanina. Njihova filozofija je odabrati svoje materijale na temelju njihovog osjećaja i trajnosti, posebno birajući one vrhunske kvalitete koji odgovaraju svakom komadu, tako da materijale naručuju iz cijelog svijeta. Također su iznimno ponosni što se vode principima Slow Fashion. Ova individualna izrada svakog odjevnog predmeta znači dug, promišljen i pedantan proces pri čemu je za izradu određenih odjevnih predmeta potrebno i do 100 sati specijaliziranog rada.
Njihov impresivan, ekskluzivan asortiman uključuje izbor bezvremenskih bluza i košulja za vrhunsku eleganciju, elegantne haljine za svaku priliku, udobne kombinezone i odijela koja postavljaju trendove, kao i prekrasnu kolekciju ugodne spavaćice. Tvrtka također dizajnira izvrstan raspon stilskih odjevnih kombinacija za mlađu generaciju – koja će svaki put natjerati mališane da okrenu glavu. Danijela također je vrlo ponosna na svoju posljednju ponudu prekrasnih vjenčanica, a tvrtka sada radi na liniji luksuzne posteljine, ogrtača i ručnika za korištenje u hotelima s pet zvjezdica.
Upravo je ta posvećenost kvaliteti, stilu i trajnosti u kreiranju vrhunskog gotovog proizvoda razlog zašto je Maleza od strane stručnjaka na dodjeli Luxury Lifestyle Awards odabrana kao dobitnica prestižne nagrade u kategoriji Najbolji luksuzni modni brend u Hrvatskoj 2021. Maleza je prvi hrvatski modni brend ikad izabran za dobitnika ove prestižne nagrade koja naglašava rastuću snagu Hrvatske u luksuznoj modnoj industriji.